MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa warzywna 2.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pełna jarzyn z mięsem na rosole, smaczna i pożywna.

Zupa warzywna 2. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa warzywna 2.

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna 2.
Marchew i pora pukamy i kroimy w talarki.Ziemniak obieramy i kroimy w kostkę.Z papryki usuwamy gniazdo nasienne , pukamy i kroimy w kostkę.Kalafior pukamy i dzielimy na różyczki.Cukinię pukamy i kroimy w plasterki.Do garnka wlewamy 1,5 l wody dodajemy opukaną porcję rosołową,sól , pieprz i kostkę i gotujemy przez 30 minut. Następnie mięso wyciągamy z rosołu, studzimy i obieramy mięso.Do rosołu wrzucamy marchew, ziemniaka i pora, mieszamy i gotujemy przez 5 minut. Następnie dodajemy paprykę i kalafiora i gotujemy przez następne 5 minut. Na końcu dodajemy cukinię , wszystko mieszamy i gotujemy przez 5 minut , odstawiamy z ognia.Do zupy wrzucamy obrane mięso i natkę pietruszki , nalewamy gorącą na talerz.
Zupa warzywna 2.
Porcję rosołową z kurczaka wkładamy do wody, dodajemy sól, pieprz , kostkę i gotujemy przez 30 minut.
Zupa warzywna 2.
Warzywa są głównymi składnikami zupy, kalafior, por, ziemniak, marchew.