Magiel Kuchenny

Magiel Kuchenny

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Zupa w stylu carbonada criolla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa niezwykle smaczna i sycąca. Ostra ale z delikatnie wyczuwalną słodką nutką. Łączy w sobie to wszystko co najlepsze, czyli kawałeczki pysznego mięsa oraz warzywa i owoce. Tak… mięso, warzywa i owoce, dlatego jej smak jest taki intrygujący.

Zupa w stylu carbonada criolla

Składniki:

Zupa w stylu carbonada criolla

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa w stylu carbonada criolla
Mięso umyj, oczyść, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Następnie wsyp kminek, pieprz oraz drobniutko posiekany czosnek i cebulę. Połącz składniki i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Paprykę, marchewkę, jabłka oraz ziemniaki umyj i pokrój w kostkę, a banana w plasterki. Mięso przełóż do rondla, wlej bulion, dodaj liście laurowe i ziele angielskie i duś pod przykryciem do miękkości. Następnie wrzuć ziemniaki, marchewkę i duś, aż zmiękną. Kolejno do zupy dodaj pozostałe warzywa (kukurydzę odsączoną z zalewy) oraz owoce i duś, aż wszystko będzie mięciutkie. Na końcu dodaj pomidory w zalewie. Dopraw do smaku.