iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Zrazy z karkówki z kiszoną kapustą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pychota na niedzielny obiadek!!!!

Zrazy z karkówki z kiszoną kapustą

Składniki:

Zrazy z karkówki z kiszoną kapustą

 

  • 1-1/5 kg karkówki na steki bez kości
  • 70 dkg kapusty kiszonej
  • sól,pieprz,pieprz ziołowy,ostra papryka w proszku,majeranek,mąka,olej.

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki z kiszoną kapustą
Mięso umyć,osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić.Kapustę wycisnąć, poszatkować i wymieszać z majerankiem.Przygotowane kotlety doprawić przyprawami i solą.Kapustę zawinąć w mięso jak zrazy( można zabezpieczyć wykałaczką) i opruszyć mąką z każdej strony.Rozgrzać na wysokiej patelni olej i obsmażyć mięso z każdej strony po ok.4 min. następnie zalać gorącą wodą ok.2 szklanek,zmiejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok.30 min.Aby sos był bardziej gęsty na ok 10 min.przed końcem duszenia można wrzucić do rondla kilka skórek razowego chleba.Podawać z ziemniakami lub świeżym,chrupiącym pieczywem...smacznego!!!

Tagi:

beza bezy kapusta