goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zrazy z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetnie komponują się także z innymi ziołami.

Zrazy z indyka

Składniki:

Zrazy z indyka

 

  • pierś z indyka 6 plastrów
  • bulion drobiowy 1 1/2 szklanka
  • szczypiorek 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • cebula 1 sztuka
  • sok z cytryny
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

Zrazy z indyka
Mięso rozbijamy na niewielkie płaty, nacieramy przyprawami i odkładamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Cebulę, szczypiorek oraz pietruszkę siekamy. Dodajemy odrobinę soku z cytryny oraz oliwę i ucieramy masę. Na każdy płat mięsa nakładamy odrobinę farszu a następnie rolujemy zraziki. Spinamy wykałaczką. Obsmażamy na oleju z obu storn, następnie zapiekamy od czasu do czasu podlewając bulionem.

Tagi:

indyk