pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Zrazy z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

znaleziony w zeszycie kucharskim

Zrazy z wątróbką

Składniki:

Zrazy z wątróbką

 

  • 6 dag pasztetu DROP
  • 5 dag pieczarek
  • 5 średnich cebul
  • płaska łyżka mąki
  • 4 dag wątróbki wieprzowej
  • 3 dag smalcu
  • 40 dag schabu
  • 1/4 szkl wody
  • 3 dag keczupu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy z wątróbką
Schab pokroić w plasterki. Pokroić wątróbkę w paski i parzyć na wrzątku. Pokroić bardzo drobno pieczarki oraz cebulę. Usmażyć na smalcu aż do uzyskania koloru złotego. Przypraić pieprzem i solą i wymieszać. Tak powstały farsz nałożyć na plastry schabu, zwinąć obtoczyć w mące i smażyć na smalcu. Przygotowac zasmażkę z mąki o smalcu. Rozprowadzić ja wodą. Dodaj keczupu, soli. Mieszaj wszysko aż zagotujesz. Zrazy zalać sosem.

Tagi:

pasztet schab