Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki z woka z omletem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Ziemniaki z woka z omletem     Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki z woka z omletem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z woka z omletem
Umyty brokuł i fasolkę szparagową oddzielnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Pokrojoną cebulę i paprykę podsmażyć na połowie rozgrzanego smalcu. Na suchej patelni lekko zrumienić pokrojoną kiełbasę. Jaja, mąkę i mleko roztrzepać, wymieszać z połową szczypiorku, szczyptą soli i pieprzu. Wylać na patelnię z rozgrzanym masłem, przykryć i usmażyć omlet. Zsunąć z patelni, pokroić w kostkę. Obrane ziemniaki pokroić w plasterki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do woka na rozgrzany smalec, zrumienić. Dodać podsmażoną cebulę z papryką, kiełbasę, fasolkę, omlet, podzielony na kawałki brokuł, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać i razem podsmażyć przez 2-3 minuty. Posypać szczypiorkiem, podawać z sosem i surówką.
Ziemniaki z woka z omletem
Na rozgrzanym smalcu podsmażyć pokrojoną paprykę i cebulę
Ziemniaki z woka z omletem
Na suchej patelni lekko zrumienić pokrojoną kiełbasę
Ziemniaki z woka z omletem
Z jaj mąki mleka szczypiorku i przypraw usmażyć omlet
Ziemniaki z woka z omletem
Połączyć wszystkie przygotowane składniki i podsmażyć