Monika i Magda

Monika i Magda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

ziemniaki Hasselback z czosnkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warte spróbowania , bardzo smaczne

ziemniaki Hasselback z czosnkiem

Składniki:

ziemniaki Hasselback z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

ziemniaki Hasselback z czosnkiem
Ziemniaki dobrze umyj, zagotuj wodę z łyżka soli i włóż na ok. 15-20 min do wrzątku. Ziemniaki wyjmij, odsącz i zrób nacięcia mniej więcej co 3mm. Rozgrzej piekarnik do ok 180°C. Brytfankę z masłem postaw na gazie i gdy tłuszcz zacznie skwierczeć włóż ziemniaki nacięciami do dołu. Chwilę podsmaż ze wszystkich stron. Brytfankę wstawić do piekarnika, a ziemniaki oprósz solą, tymiankiem i papryką, w rozcięcia wciśnij pokrojony w paski czosnek. Piecz ok 1h.