Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zielony przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Moja rodzinka uwielbia to ciasto.

 Zielony przekładaniec

Składniki:

Zielony przekładaniec

 

  • Biszkopt

 

  • jajka 4 szt
  • mąka 1 szkl
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Masa
  • sok owocowy banan-jabłko-kiwi 3 szkl
  • budyń śmietankowy 3 szt
  • Dodatkowo
  • śmietana 18 % 2 kubeczki
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • galaretka truskawkowa 1 szt
  • delicje 2 paczki

 

Sposób przygotowania:

Zielony przekładaniec
Biszkopt ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, gdy jest ubita dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy w 170 stop. C 20 minut. Masa budynie rozpuścić w 1,5 szkl soku, pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową. Składanie ciasta biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa