Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zielono-żółta sałatka z cebulką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sałatka bardzo ładnie współgra kolorystycznie. Tak jak wygląda, tak też smakuje. Charakterystycznego smaku nadaje tutaj cebulka konserwowa.

Zielono-żółta sałatka z cebulką konserwową

Składniki:

Zielono-żółta sałatka z cebulką konserwową

 

  • sałata lodowa
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • puszka kukurydzy
  • oliwki zielone (150 g)
  • ogórek wężowy
  • 2 pęczki szczypiorku
  • słoiczek cebulki konserwowej
  • sos sałatkowy (najlepiej grecki)

Sposób przygotowania:

Zielono-żółta sałatka z cebulką konserwową
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki. Papryki kroimy w podłużne paski, kukurydzę odsączamy. Oliwki przekrawamy na pół. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Polewamy sosem tuż przed podaniem na stół.