Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zielone szparagi smażone na maśle :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Do tej pory szparagi gotowałam i podawałam z masełkiem i bułeczką tartą .Raczej białą odmianę .Czasem zapiekałam pod beszamelem .

  Zielone szparagi smażone na maśle :

Składniki:

Zielone szparagi smażone na maśle :

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi smażone na maśle :
Oczyścić szparagi delikatnie ścinając zdrewniałe końcówki .Nie ma potrzeby obierać .Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na gorąca wrzucić szparagi ( jak są bardzo długie można przeciąć na dwa kawałki ).Smażyć przewracając na rumiano ok. 10 minut .Dodać masło . Poczekać aż masło się zrumieni i nabierze lekko orzechowego smaku. Posolić i lekko popieprzyć szparagi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody i sadzonym jajkiem .