agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zielone szparagi z zasmażką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wytrawne danie które zaspokoi każdego smakosza. W sezonie mogę się zajadać szparagami cały czas. Uwielbiam.

Zielone szparagi z zasmażką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone szparagi z zasmażką

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z zasmażką
Szparagi umyć. Końcówki odkroić. Gotować przez około 10-15 minut. W tym czasie przygotować zasmażkę. Czosnek drobno posiekać. Masło rozpuścić na patelni. Dodać bułkę tartą i posiekany czosnek. Szparagi wyjąć z garnka. Można wrzucić je na patelnię i wymieszać w zasmażce, lub położyć na talerzu i łyżką polać zasmażką z patelni.
Zielone szparagi z zasmażką
Szparagi z odkrojonymi końcami ugotować.
Zielone szparagi z zasmażką
Rozpuścić masło na patelni dodać bułkę tartą.
Zielone szparagi z zasmażką
Do zasmażki dodać czosnek i podsmażyć razem
Zielone szparagi z zasmażką
Ja szparagi polałam na talerzu, jednak można wymieszać na patelni i gotowe przełożyć na talerz.