Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zielone puree

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Efektowny dodatek do obiadu,

Zielone puree Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone puree

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone puree
Brokuła dzielimy na mniejsze częśći, wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do miękkości (może się nawet nieco rozgotować). Odcedzonego i ostudzonego brokuła przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Między czasie obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzone tłuczemy. Do gorących ziemniaków dodajemy masło oraz brokuł - mieszamy do czasu aż masło się roztopi a warzywa dobrze połączą - podajemy do obiadu.
Zielone puree
Brokuła dzielimy na mniejsze cząstki, gotujemy go.
Zielone puree
Do gorących ziemniaków od razu dodajemy masło i brokuł
Zielone puree
całość dokładnie mieszamy – podajemy do obiadu.
Zielone puree
całość dokładnie mieszamy – podajemy do obiadu..