bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Zielone tagliatelle z krewetkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejna wersja na krewetki krolewskie na zyczenie córki;)

Zielone tagliatelle z krewetkami

Składniki:

Zielone tagliatelle z krewetkami

 

  • makaron - u mnie zielone wstazki tagliatelle koloryzowane czosnkiem niedźwiedzim
  • 100 g krewetek królewskich
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek - u mnie aromatyzowana oregano
  • chlust białego wytrawnego wina
  • sol, pieprz
  • śmietana do zup i sosów 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Zielone tagliatelle z krewetkami
Makaron gotuje al dente. Na patelnie rozgrzewam troche oliwy, wrzucam rozgnieciony czosnek zeby oddał swoj smak, gdy sie zrumieni zdejmuje a wrzucam krewetki, podlewam winem, doprawiam pieprzem, chwile smaze az odparuje wino, dodaje pokrojony drobno wczesniej wyciagniety czosnek. Przyprawiam do smaku. Ugotowany makaron wrzucam do krewetek, dodaje smietane mieszam. Gotowe. proste i smaczne.