klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Żeberka duszone z cebulą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonały stary przepis.Polecam.

Żeberka duszone z cebulą

Składniki:

Żeberka duszone z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone z cebulą
Żeberka kroimy w paski i myjemy. Do garnka wlewamy wodę(solimy) i wkładamy żeberka wraz z 2 duże marchewki, por, seler, 2 ząbki czosnku, 5 ziarenek ziela angielskiego, 4 listki laurowe, 5 ziarenek pieprzu i gotujemy przez około 30 min. Gdy mięso jest miękkie przekładamy go na patelnie z rozpuszczonym smalcem lub olejem i opiekamy do zarumienienia a następnie wkładamy pokrojoną w półksiężyce cebule. Wszystko dusimy na małym ogniu aż cebula będzie miękka doprawiając solą, pieprzem, majerankiem, oregano i papryką. Smacznego.