Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczne danie. Żeberka podane w oryginalny sposób, ponieważ najpierw są gotowane, a później smażone w panierce. Gorąco polecam. Są przepyszne.

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce

Składniki:

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce

Gotowanie żeberek 1

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce
Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy, obieramy

Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy, obieramy.

Gotowanie żeberek 2

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce
Mięso za pomocą noża dzielimy na mniejsze kawałki

Mięso za pomocą noża dzielimy na mniejsze kawałki.

Gotowanie żeberek 3

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce

Mięso zalewamy wodą tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, ziele i liście laurowe. Gotujemy do miękkości.

Gotowanie żeberek 4

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce
Ugotowane mięso żeberek pozbawiamy kości

Ugotowane mięso pozbawiamy kości.

Smażenie żeberek 1

Żeberka wieprzowe w chrupiącej panierce
Żeberka panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce

Żeberka doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.