beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zasmażane warzywa z mortadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warzywa zasmażane z mortadelą.

Zasmażane warzywa z mortadelą

Składniki:

Zasmażane warzywa z mortadelą

 

Sposób przygotowania:

Zasmażane warzywa z mortadelą
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry. Cukinie jeśli ma twardą skórkę, obieramy i kroimy w paski. Papryki oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy pokrojoną w słupki mortadelę, cebulę, dodajemy pieczarki, paprykę i cukinię. Oprószamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości warzyw.Można odrobinę podlać wodą.

Tagi:

cukinia