iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Zapiekanka rybna z pieczarkami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zapiekanka rybna pachnaca pieczarkami.

Zapiekanka rybna z pieczarkami.

Składniki:

Zapiekanka rybna z pieczarkami.

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna z pieczarkami.
Rybe skropic cytryna-solimy i pieprzymy.Zawijamy w folie spozywcza i zostawiamy w lodowce ok 2 godz.Na patelni rozpuscic 2 lyzki margaryny i zeszklic cebule pokrojona w krazki,dodac pieczarki ,umyte i pokrojone w drobna kostke-skropic cytryna,solimy pieprzymy i dodajemy majeranek-dusimy.Jak odparuje sos odstawic.Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Forme wysmarowac margaryna ulozyc plasterki ziemniakow-solimy ,pieprzymy i sypiemy majerankiem.Na ziemniaki ukladamy filety ryby i przykrywamy uduszonymi pieczarkami.Wstawiamy do piekarnika uprzednio nagrzanego na 210 stopni ok 50 min.Nalezy lekko przykryc folia aluminiowa aby sie pieczarki nie spalily i forme stawiamy na dolna polke piekarnika.10 min.przed koñcem polac smietana i zapiekac juz nie przykrywac folia.

Tagi:

ryba ryby