ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Zapiekanka ziemniaczana z porów i miesa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekanka dobra na wszystko.

Zapiekanka ziemniaczana z porów i miesa.

Składniki:

Zapiekanka ziemniaczana z porów i miesa.

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemniaczana z porów i miesa.
Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać w plasterki. Pory oczyścić, opłukać, przyciąć zielone liście, a białe łodygi pokrajać w poprzek na kawałki długości 2-3 cm i udusić na tłuszczu. Ziemniaki i pory wymieszać dokładnie z mięsem, dodać szczyptę pieprzu i soli zalać niewielką ilością wrzącej wody i dusić, uzupełniając w miarę potrzeby odparowaną wodę, około 30 minut. Gdy ziemniaki będą miękkie zalać potrawę śmietaną i włożyć do gorącego (220 lub więcej stopni) piekarnika na 10 minut. Przed podaniem posypać siekaną zieleniną. Smacznego.