aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

zapiekanka ziemniaczana Aginy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zapiekanka ziemniaczana

zapiekanka ziemniaczana Aginy

Składniki:

zapiekanka ziemniaczana Aginy

 

  • 8 ziemniaki ugotowane,
  • 5 kielbasa,
  • 2 cebula biała,
  • 200 ml śmietana 12%,
  • 50 ml bulion drobiowy,
  • żółty ser

Sposób przygotowania:

zapiekanka ziemniaczana Aginy
Kielbaskę wraz z cebulka kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju napatelni do przyrumienienia się. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ziemniaki ugotowane i pokrojone w plasterki, następnie kiełbaskę z cebulką i tak jeszcze dwie warstwy. Wszysttko zalewamy śmietaną wymieszaną z bulionem. Na wierzch układamy plasterki żółtego sera. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.