Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zapiekane naleśniki z mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne naleśniki w wersji wytrawnej. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować.

Zapiekane naleśniki z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane naleśniki z mięsem

 

  • Ciasto:
  • 2,5 szklanki mleka,
  • 1 jajko,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia.
  • Farsz:
  • 400g łopatki wieprzowej bez kości,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz.
  • Dodatkowo:
  • 80g żółtego sera.

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki z mięsem
Ciasto: Mleko mieszam z jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki. Farsz: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Na naleśniki nakładam porcję farszu mięsnego. Zwijam w rulon. Naleśniki układam w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapiekane naleśniki z mięsem
Mleko mieszam z jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki.
Zapiekane naleśniki z mięsem
Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
Zapiekane naleśniki z mięsem
Na naleśniki nakładam porcję farszu mięsnego. Zwijam w rulon.
Zapiekane naleśniki z mięsem
Naleśniki układam w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.