Sposób przygotowania:
zapiekane muszelki
makaron gotujemy w osolonej wodzie dodatkiem oleju. odcedzamy, opłukujemy wodą.
brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy.
pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. przekładamy do rondelka , podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. doprawiamy do smaku solą i pieprzem następnie blendujemy. szynkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy. na dno żaroodpornego naczynia wlewamy sos. do każdej muszelki wkładamy kosteczkę szynki, małą różyczkę brokuła i odrobinę sera. układamy na sosie.
zapiekamy 15 minut w temp. 160 stopni
Smacznego:)
brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy.
pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. przekładamy do rondelka , podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. doprawiamy do smaku solą i pieprzem następnie blendujemy. szynkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy. na dno żaroodpornego naczynia wlewamy sos. do każdej muszelki wkładamy kosteczkę szynki, małą różyczkę brokuła i odrobinę sera. układamy na sosie.
zapiekamy 15 minut w temp. 160 stopni
Smacznego:)