motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zapiekana kasza kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowana kasza najlepiej smakuje polana sosem pomidorowym

Zapiekana kasza kukurydziana

Składniki:

Zapiekana kasza kukurydziana

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana kasza kukurydziana
Kaszę rozprowadzamy w 2 szklankach wody. Mleko gotujemy i dodajemy rozprowadzoną kaszę. Doprawiamy do smaku i gotujemy. Ugotowane odstawiamy i studzimy. W tym czasie mielimy ser. Margarynę ucieramy z żółtkami , dalej ucierając dodajemy zmielony ser i wystudzoną kaszę. A na koniec ubitą pianę z białek. Przygotowaną masę dajemy do foremki i zapiekamy w gorącym piekarniku ok.15 min.