Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Żołądki drobiowe z marchewką w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żołądki z drobiu to smaczne i łatwe do przygotowania danie

Żołądki drobiowe z marchewką w sosie

Składniki:

Żołądki drobiowe z marchewką w sosie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe z marchewką w sosie
Żołądki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju wrzucić pokrojone żołądki i krótko podsmażyć. W rondlu zagotować 2 szkl. wody, dodać kostkę rosołową, podsmażone żołądki, majeranek, ziele angielskie i listek laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości, co chwilę podlewając odrobiną wrzącej wody. Na patelni na pozostałym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Oddzielnie ugotować marchewkę pokrojoną w talarki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gdy żołądki są miękkie dodać ugotowane warzywa i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.