Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Udko na patelni smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

udka smażone - sposób na brak piekarnika

Udko na patelni smażone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udko na patelni smażone

 

Sposób przygotowania:

Udko na patelni smażone
jako student na mieszkaniu nie posiadam piekarnika, podaje sposób na smażone udka. Udka z kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Na niedużej patelni rozpuszczamy margarynę po czym układamy udką skórką do dołu. na jak najmniejszym ogniu dusimy całość pod przykryciem obracając co 15-20 minut na drugą stronę. Po godzinie dodajemy pokrojone ząbki czosnku, nieco soli i pieprzu. Całość dusimy do miękkości przez jeszcze 15-20 minut. Nie dodajemy tłuszczu, skróka wtedy będzie chrupka. Podajemy do obiadu
Udko na patelni smażone
tak przyrządzone mięso podaję z surówką na obiad