Kasiulek018

Kasiulek018

Kucharz
[Przepisów: 17]

Udka pod kolorową pierzynką cebulową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i proste do przyrządzenia!!!

Udka pod kolorową pierzynką cebulową

Składniki:

Udka pod kolorową pierzynką cebulową

 

  • Marynata:
  • ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę, sok z cytryny (wedle uznania), pół szkl. oliwy lub oleju.

 

  • 2 uda z kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • 1 cebula żółta

Sposób przygotowania:

Udka pod kolorową pierzynką cebulową
Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą. Udka przełożyć do brytfanny i polać całością marynaty. Obtoczyć dokładnie mięso. Cebulę obrać i pokroic na ćwiartki. Powkładać między udka. Piec 1 godz-1.5 godz w zależności od wielkości udek. Życzę smacznego:)