smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Udka faszerowane brokułami i serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Drobiowe udka w połączeniu z warzywami smakują wyśmienicie. Nadziałam je brokułami i serem. Polecam .

 Udka faszerowane brokułami i serem

Składniki:

Udka faszerowane brokułami i serem

 

Sposób przygotowania:

Udka faszerowane brokułami i serem
1. Z udek usunąć kości, oprószyć solą i pieprzem.

2. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i drobno posiekać.

3. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z brokułem. Doprawić solą i pieprzem.

4. Udko rozkładamy płasko, nakładamy farsz i zawijamy. Spinamy wykałaczką.

5. W naczyniu do zapiekania rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu.

6. Mięso posypać słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie miękkie i rumiane.