iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udka faszerowane brokułami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka mają inny smak niż tradycyjne, są soczyste, aromatyczne, a moja rodzina nazywa je wygodnymi bo nie trzeba obierać już z kości.

Udka faszerowane brokułami

Składniki:

Udka faszerowane brokułami

 

Sposób przygotowania:

Udka faszerowane brokułami
Z pałek zdejmujemy skórą aby nie uszkodzić, łamiemy na końcu kość, tak aby skóra została z zakończeniem kostki natomiast mięso pozostało na kości, mięso zdejmujemy z 4 udek (resztę możemy upiec), siekamy, solimy, pieprzymy, wciskamy czosnek. Brokuły gotujemy na miękko, rozgniatamy, dodajemy pokrojoną w kostkę żółtą paprykę oraz papryczkę chili, startą cebulę, solimy, pieprzymy farsz, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, każdą skórę napełniamy farszem, zawijamy pod spód, układamy w naczyniu, zalewamy bulionem z miodem ,pieczemy 40 min, najpierw pod przykryciem, potem zdejmujemy aby mięso się zarumieniło.