lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Udka z przyprawą do piernika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka z przyprawa do piernika

Udka z przyprawą do piernika

Składniki:

Udka z przyprawą do piernika

 

  • 1 kg udek z kurczaka
  • sol
  • pieprz
  • przyprawa do piernika
  • 20 dag wiśni
  • woda
  • cukier

Sposób przygotowania:

Udka z przyprawą do piernika
Udka starannie umyj,osusz,natrzyj sola pieprzem,odrobina cukru oraz przyprawa do piernika.Odstaw na noc do lodówki,następnego dnia skrop oliwa z oliwek i obsmaż na oleju.Włóż do żaroodpornego naczynia,piecz w temperaturze 180 st podlewając woda.Wiśnie umyj,usuń z nich pestki.Zalej małą ilością wody i gotuj aż się rozpadną następnie przetrzyj je przez sito.Podawaj udka z musem wiśniowym.