MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Udka z kurczaka z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne , delikatne i soczyste udka z kurczaka z warzywami.

Udka z kurczaka z warzywami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka z warzywami.

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 mały seler
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 czosnek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do złocistego kurczaka
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 150ml wody
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z warzywami.
Udka opłukujemy , obieramy ze skóry i dzielimy na pałeczki i podudzia.Mięso przekładamy do miski, dodajemy pieprz ,przyprawę, majeranek i wszystko razem mieszamy. Odstawiamy na 30 minut. Warzywa opłukujemy, obieramy i dzielimy ; czosnek i cebulę przekrawamy na połówki. Marchew ,pietruszkę, seler na cztery nierówne części.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięso z każdej strony po 5 minut.Następnie na patelnię kładziemy wszystkie warzywa i smażymy przez 5 minut , mieszając od czasu do czasu. Mięso i warzywa przekładamy do dużego rondla, podlewamy wodą i razem dusimy przez 30 minut na małym ogniu. Mięso i warzywa przekładamy na półmisek , dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
Udka z kurczaka z warzywami.
Udka dzielimy ,obieramy ze skóry , dodajemy przyprawy i odstawiamy.
Udka z kurczaka z warzywami.
Na patelni z olejem smazymy kawałki udek z kazdej strony po 5 minut.
Udka z kurczaka z warzywami.
Na tej samej patelni smazymy warzywa przez 5 minut.
Udka z kurczaka z warzywami.
Mieso i warzywa przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy.