Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Udka w marynacie pomarańczowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wreszcie trafiłam na konfiturę z gorzkich pomarańczy - używam jej do marynat.

Udka w marynacie pomarańczowej

Składniki:

Udka w marynacie pomarańczowej

 

 

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie pomarańczowej
Zrobić marynatę z papryki mielonej, konfitury ,sosu sojowego , oleju , i pieprzu. Wysmarować nią udka i zostawić na 30 minut w lodówce( całe lub przekrojone na połówki ).
Włożyć udka do rękawa do pieczenia . Włożyć do piekarnika . Nastawić go na 200 * C i piec 1 godzinę od osiągnięcia temperatury .
Podaję z ryżem gotowanym na bulionie i sałatą .