Twaróg z ogórkiem i rzodkiewką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Porcję twarogu posypane zieleniną układamy na listkach sałaty.Podajemy na śniadanie lub na kolację.

Twaróg z ogórkiem i rzodkiewką.

Składniki:

Twaróg z ogórkiem i rzodkiewką.

 

  • 40 dag twarogu chudego
  • 10 dag śmietany 9%
  • 10 dag ogórka surowego
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1/2 łyżki szczypiorku lub koperku
  • 4 listki sałaty
  • sól

Sposób przygotowania:

Twaróg z ogórkiem i rzodkiewką.
Twaróg odcisnąć,rzodkiewkę i ogórek obrać i wymyć pod bieżącą wodą,pokroić w ćwiartki lub na plasterki.Połączyć ze śmietaną i solą,wymieszać.

Tagi:

sałata