Truskawkowy budyń z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Truskawkowy budyń z żurawiną

Składniki:

Truskawkowy budyń z żurawiną

 

  • 0,5 litra mleko odtłuszczone,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 2 łyżki mazeina,
  • 0,5 łyżeczki aromat truskawkowy w proszku,
  • 0,25 szklanki suszona żurawina

Sposób przygotowania:

Truskawkowy budyń z żurawiną
Najperw z mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z żurawiną. W odlanym mleku rozmieszać dokładnie słodzik, mazeinę oraz aromat. Na gotujące mleko wlać powstałą mieszankę. Doprowadzić na wolnym ogniu do wrzenia szybko rozcierając ewentualnie powstałe grudki. Podawać na ciepło posypany suszoną żurawiną.