lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Tiramisu mojego wykonania

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ale pychota :) Zróbcie i skosztujcie

Tiramisu mojego wykonania Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tiramisu mojego wykonania

 

  • 4xserek mascarpone
  • 1 śmietana 30% 500 gram
  • 6 żółtek
  • 8 łyżek cukru
  • 3 paczki biszkoptów okrągłych 600 gram
  • 3-4 łyżeczki żelatyny
  • kawa rozpuszczalna albo sypana
  • maliny 300 gram

 

Sposób przygotowania:

Tiramisu mojego wykonania
Żółtka ucieram z cukrem na puch Dodaje serki marszczone i miksuje . Śmietanę ubijam osobno na puch i dodaję do masy z serka i żółtek miksuje. Żelatynę zalewam paroma łyżkami letniej wody tak 150 gram pęcznieje potem wstawiam na gaz i rozpuszczam i ostudzoną dodaje do masy . Do formy dużej prostokątnej wkładam odrobinę masła smaruje a potem wkładam papier do pieczenia . Teraz okładam okrągłe biszkopty na dno wylewam polowe masy na nie i znowu układam biszkopty ale już zamoczone w kawie i kładłam na masie jeden obok drugiego. Znowu masa wyrównuje teraz na gładką masę i układam dość gęsto maliny polewam sosem malinowym i smacznego Ważne te ciasto musi stać 12 godzin najlepiej w lodówce a sosem polać przed podaniem .
Tiramisu mojego wykonania
Zótka zmiksowałam z cukem i dodałam serki a potem ubitą śmietanę
Tiramisu mojego wykonania
Na spód ułozyłam biszkopty na to krem i znowu biszkopty moczone w kawie
Tiramisu mojego wykonania
Na końcu dałam maliny dosyć gesto i wsatwiłam do lodówki pod folie aluminiowa by niczym nie przeszło

Tagi:

biszkopt kawa