pancio

pancio

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Tiramisu- oryginalne wloskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie,proste,bardzo chwalone przez wlochòw-mieszkam w Itall

Tiramisu- oryginalne wloskie

Składniki:

Tiramisu- oryginalne wloskie

 

  • 4 zòltka duze
  • 4 lyzki cukru
  • 750 gr mascarpone dobrej jakosci
  • 50 ml wino marsala do deseròw (ewentualnie inny alkohol np. brandy)
  • filizanka zapazonej kawy
  • paczka biszkoptòw
  • 2 lyzki ciemnego kakao

Sposób przygotowania:

Tiramisu- oryginalne wloskie
Z zòltek i cukru utrzec bialy kogel-mogel,dodawac mascarponeporcjami i ucierac najlepiej robotem. Nastèpnie dodac alkohol i dobrze wymieszac.Do formy najlepiej plastikowej lub szklanej-ceramicznej wylozyc warstwè biszkoptòw ,polac kawà nie za mocno zeby nie byly cieknàce ale tez nie za suche.Na to wylozyc polowè masy-ugladzic i na wierzch ulozyc drugà warstwè biszkoptòw i znòw polac kawà.Nastèpnie na biszkopty wykladamypozostalà czèsc masy.Dokladnie ugladzic i obficie posypac kakao uzywajàc sitka.Wlozyc do lodòwki i gotowe.

Tagi:

tiramisu kawa