A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z porem i kukurydzą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

super sprawa dla smakoszy,z podanego przepisu można zrobić tez mini tarty(świetne na piknik),więcej pracy,ale warto;)

Tarta z porem i kukurydzą

Składniki:

Tarta z porem i kukurydzą

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z porem i kukurydzą
Z mąki,3/4 masła,soli,kminku i 2 łyżek zimnej wody wyrobić kruche ciasto,rozwałkować na grudośc 1/2 cm,wyłożyć tortownicę i piec10 min w 200*.Twaróg zmiksować z żółtkami i resztą masła,wymieszać z mąką ziemniaczaną.Umyte i pokrojone w krążki pory udusić na półmiękko na odrobinie masła,w razie potrzeby podlać wodą,doprawić solą i tymiankiem,odsączyć kukurydze z zalewy. Boczek zrumienić na patelni,obrać skrzydełka i mięso pokroić w drobna kostkę. Ubić piane z białek,pokroić w kostkę ser żółty.Masę twarogowa łączymy z pianą i reszta przygotowanych składników,przyprawić,wylać na ciasto,piec w 200* przez 30-40 min. SMACZNEGO!