Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ze składników ciasta zagnieć szybko kruche ciasto, zafoliuj i włóż do lodówki na godzinę. Cebule ubierz i pokrój w duże piórka, zeszklij na

Tarta cebulowa

Składniki:

Tarta cebulowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta cebulowa
Ze składników ciasta zagnieć szybko kruche ciasto, zafoliuj i włóż do lodówki na godzinę. Cebule ubierz i pokrój w duże piórka, zeszklij na smalcu i dopraw do smaku. Wylep ciastem formę do tarty, rozłóż cebulę i rozłóż pokrojony boczek. Jajka wymieszaj z mlekiem i śmietaną, zalej farsz. Piecz ok 30 min. w 220 st.C.