redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Odkryjcie przepis na pyszne chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami. Połączenie pomidorów, mozzarelli i świeżej bazylii, to klasyka smaku włoskiej kuchni!

Tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

Składniki:

Tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

 

  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego

 

  • Pół kulki białej mozzarelli

 

 

  • 1 czerwona cebula

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami
Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).

Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii. Smacznego!



Przepis z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".