Kimucha

Kimucha

Kuchcik
[Przepisów: 1]

tortillr meksykańskie wegrtariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pracochłonne danie, ale idealne na wyjątkowe okazje. , Do tego koniecznie zimne piwko i meksykańska sjesta gotowa!

tortillr meksykańskie wegrtariańskie

Składniki:

tortillr meksykańskie wegrtariańskie

 

  • 1 szt. papryka czerwona
  • 0.75 szklanka granulat sojowy
  • 1 szt. duża cebula
  • 1 szt. puszka pomidorów w kawałkach
  • 0.5 szt. małej cukinia
  • 1 szt. - mała puszka kukurydza konserwowa
  • 2 łyżka oliwa z oliwek
  • 250 g starty na tarce, najlepiej Gouda ser żółty
  • 250 ml gęsta śmietana 18%
  • 1 szczypta sól
  • 1 szczypta papryka słodka
  • 1 szczypta papryka ostra
  • 4 szt. tortilla

 

Sposób przygotowania:

tortillr meksykańskie wegrtariańskie
Sposób przygotowania 1. Granulat sojowy przygotować tak jak w opisie na opakowaniu (zwykle wsypać do posolonego wrzątku i odstawić na 15 minut). 2. Pokroić warzywa: paprykę w grubą kostkę, cukinię w paski, cebulę posiekać. 3. Do rozgrzanego garnka wlać oliwę z oliwek. Dodać cebulę, a po chwili odcedzony granulat sojowy. Mieszać. 4. Po chwili dodać paprykę i pomidory z puszki. Gotować ok. 4 minut. 5. Dodać cukinię i kukurydzę. Doprawić do smaku przyprawami. 6. Gotować aż wszystko zmięknie i przejdzie smakiem. 7. Na środek tortilli nałożyć gorący sos, posypać serem, na ser dodać łyżkę gęstej śmietany. Złożyć tortillę z jednej i drugiej strony (tak aby powstało coś na kształt prostokąta. 8. Zajadać od razu!