Sposób przygotowania:
tortillr meksykańskie wegrtariańskie
Sposób przygotowania 1. Granulat sojowy przygotować tak jak w opisie na opakowaniu (zwykle wsypać do posolonego wrzątku i odstawić na 15 minut). 2. Pokroić warzywa: paprykę w grubą kostkę, cukinię w paski, cebulę posiekać. 3. Do rozgrzanego garnka wlać oliwę z oliwek. Dodać cebulę, a po chwili odcedzony granulat sojowy. Mieszać. 4. Po chwili dodać paprykę i pomidory z puszki. Gotować ok. 4 minut. 5. Dodać cukinię i kukurydzę. Doprawić do smaku przyprawami. 6. Gotować aż wszystko zmięknie i przejdzie smakiem. 7. Na środek tortilli nałożyć gorący sos, posypać serem, na ser dodać łyżkę gęstej śmietany. Złożyć tortillę z jednej i drugiej strony (tak aby powstało coś na kształt prostokąta. 8. Zajadać od razu!