Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowa wersja domowego fast-fooda. Grillowne polędwiczki z indyka marynowane w jogurcie naturalnym, soczyste awokado, chrupiąca sałatka colesław oraz pikantny ale lekki sos a wszystko zawinięte w pszenny place tortilli. Pycha!

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

 

  • 4 placki tortilli pszennej
  • 500 g polędwiczek z indyka ( 3 sztuki)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 8 łyżek surówki colesław
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli

 

  • Sos:
  • 200 ml. jogurtu naturalnego
  • 2 marynowane papryczki jalapeno

Sposób przygotowania:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Indyk:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Przygotowanie tortilli zaczynamy od umycia i osuszenia mięsa.

Następnie marynujemy je w jogurcie naturalnym z dodatkiem suszonych pomidorów soli i pieprzu.

Mięso w marynacie zostawiamy 2 godz , trzymając w lodówce.

Zamarynowane polędwiczki grillujemy na rumiano z obu stron , kroimy w paski.

Sos:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Przygotowujemy sos: Kroimy papryczki drobno , łączymy z jogurtem.

ETAP 3:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Awokado pozbawiamy pestki i skóry , również kroimy w paski.

Złożenie tortilli:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Składamy tortillę:Na każdy placek kładziemy paski indyka, polewamy sosem, kładziemy 2 łyżki sałatki z kapusty.

ETAP 5:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Zwijamy tortillę zakładając 3 boki z farsz a następnie rolujemy.

ETAP 6:

Tortille z indykiem, awokado i sałatką colesław

Grillujemy z każdej strony do zarumienienia placka