sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Tort na panieński

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten tort zrobiłam na wieczór panieński dla koleżanki.

Tort na panieński

Składniki:

Tort na panieński

 

  • składniki na 1 duży biszkopt
  • składniki należy potroić
  • 5 jaj
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem
  • 1 litr mleka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl cukru
  • 2 kostki margaryny
  • dodatkowo;
  • 2 szkl dżemu
  • 1 opak kremu do tortów
  • 1 szkl mleka
  • posypka czekoladowa
  • cukrowe kwiatki
  • czekoladowe literki

 

 

Sposób przygotowania:

Tort na panieński
biszkopt; Białka ubić na sztywno. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia. Żółtka ubić z cukrem. Wszystkie składniki razem wymieszać. Przełożyć do blachy i piec 30min. W taki sam sposób przygotować pozostałe 2 biszkopty i też upiec. krem 1; Z mleka i reszty składników ugotować budyń. Zimny utrzeć z margarynami krem 2; krem do tortów ubić na mleku. przełożenie; Upieczone i ostudzone biszkopty wyciąć na kształt penisa. Następnie nasączyć naparem z herbaty.Każdą warstwę tortu smarować dżemem i kremem budyniowym.Boki tortu obłożyć kremem 2. Ozdobić po czym schłodzić.