agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

tort na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

tort na biszkoptach godny polecenia

tort na biszkoptach

Składniki:

tort na biszkoptach

 

  • Paczka biszkoptów
  • Krem:
  • Jedna łyżka budyniu waniliowego
  • 0,2 l mleka
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 l śmietany kremówki
  • 1 łyżka żelatyny
  • 0,5 l wody
  • Rodzynki

Sposób przygotowania:

tort na biszkoptach
Ugotować budyń. Kremówkę ubić na krem śmietankowy i wymieszać z wystudzonym budyniem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i zagotować. Wymieszać z kremem. Gotowy krem wzbogacić rodzynkami. Ułożyć biszkopty. Posmarować je kremem, przełożyć- na końcu udekorować śmietaną na wierzch położyć winogrona jako dekoracja lub rodzynki.

Tagi:

biszkopt