lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Tort czekoladowy z masą brzoskwiniową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tort czekoladowy z masą brzoskwiniową

Tort czekoladowy z masą brzoskwiniową

Składniki:

Tort czekoladowy z masą brzoskwiniową

 

  • 4 białka
  • 3 żółtka
  • szklanka cukru
  • 10 dag mąki
  • 3 dag kakao
  • 1/4 szklanki oleju

 

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowy z masą brzoskwiniową
Białka ubij z 1/2 szklanki cukru na pianę,żółtka utrzyj z pozostałym cukrem,dodaj do nich mąkę z kakao,pianę z białek a na samym końcu olej.Ciasto upiecz w tortownicy (40 min-180 st). Żelatynę namocz w wodzie.Brzoskwinie zmiksuj z sokiem z cytryny.Dodaj do tego letnią żelatynę.2 szklanki kremówki ubij z 5 dag cukru i dodaj do masy brzoskwiniowej,pozostałą kremówkę ubij ze śmietan-fixem.Placek przekrój na pół i przełóż masą brzoskwiniową,wierzch i boki posmaruj kremówką z dodatkiem śmietan-fixu.