anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort czarno biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobry torcik na ciepłe popołudnie, jest lekki i szybki w przygotowaniu, kawa w jego towarzystwie smakuje obłędnie.

Tort czarno biały

Składniki:

Tort czarno biały

Biszkopt

  • 7 jaj
  • 1 i 1/2 szkl cukru
  • 1 i 1/2 szkl mąki
  • 3 łyżki kakao

krem

Sposób przygotowania:

Tort czarno biały
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno dodać cukier stopniowo i ubić na lśniącą piankę,Dodać żółtka oraz mąkę przesianą przez sitko z kakao i wymieszać. Przelać ciasto do tortownicy o średnicy około 24 cm. Upiec w temp. 180 stopni około 40 minut.

Krem śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do śmietany bardzo dokładnie wymieszać.

Zimny biszkopt przekroić na 3 części i przełożyć kremem. Udekorować roztopioną polewą czekoladową.