Tort wiśniowy z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszny tort na każdą okazję.

Tort wiśniowy z kremem

Składniki:

Tort wiśniowy z kremem

 

  • Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Tort wiśniowy z kremem
1.Białka ubić z cukrem pudrem, połączyć z żółtkami, mąką i kakao, piec 25 minut w temp. 190*C, przekroić na 3 blaty, nasączyć wiśniówką wymieszaną z 1/2 szkl. wody. 2.1 szkl. wody zagotować z cukrem, wrzucić wiśnie, gotować 5 min., odsączyć. W soku rozpuścić żelatynę, 1/2 galaretki wiśniowej, przestudzić, połączyć z 3/4 wiśni. 3.Blat ciasta posmarować połową wiśni z żelatyną, schłodzoną kremówkę ubić z zagęstnikiem ( można dodać cukier waniliowy ) na sztywną, puszystą masę. 4.1/3 bitej śmietany wyłożyć na konfiturę, przykryć blatem, przełożyć konfiturami i śmietaną, przykryć ostatnim blatem, udekorować bitą śmietaną i wiśniami. 5.Blaty polać likierem wiśniowym.