Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Torcik z musem brzoskwiniowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny szybki wiosenny torcik z łaciatym spodem , masą serową i musem brzoskwiniowym. Szybko kolorowo i smacznie;)

Torcik z musem brzoskwiniowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik z musem brzoskwiniowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik z musem brzoskwiniowym
Ciasto: Margarynę utrzeć z 1/2 szkl cukru , dodać jajka , 3 łyżki śmietany i make wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na pól i jedną część wyłóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. A do drugiej dodaj 2 łyżki śmietany i kakao. Ciasto wylej na ciasto jasne. 1/2 puszki brzoskwiń pokrój i poukładaj na ciasto. Piec 45 minut w temp 160 stopni. 1/2 część syropu z brzoskwiń wymieszaj z 2 dag żelatyny i podgrzej.Resztę śmietany krótko ubij. Serek mascarpone wymieszaj z twarogiem , 1/2 szkl cukru następnie dodaj syrop z brzoskwiń i śmietanę . Masę wymieszaj, przelej na upieczone ciasto i wstaw do lodówki. Resztę brzoskwiń zmiksuj. Do pozostałego syropu dodaj 1 dag żelatyny i podgrzej. Dodaj zmiksowane brzoskwinie i wylej mus na wierzch torciku. Schłodź w lodówce.
Torcik z musem brzoskwiniowym
Przygotowane ciasto ciemne wylej na ciasto jasne
Torcik z musem brzoskwiniowym
1/2 op brzoskwiń pokroić i ułożyć na cieście
Torcik z musem brzoskwiniowym
Masę serową wyłożyć na upieczone ciasto i schłodzić
Torcik z musem brzoskwiniowym
Mus brzoskwiniowy wylać na masę serowa i ponownie schłodzić