anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Torcik brzoskwiniowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczny torcik:)

Torcik brzoskwiniowy

Składniki:

Torcik brzoskwiniowy

 

  • 2 paczki biszkoptów okrągłych
  • 1 litr mleka
  • 2 budynie brzoskwiniowe+czubata łyżka budyniu
  • 2½ galaretki brzoskwiniowej+1 galaretka na wierzch
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Torcik brzoskwiniowy
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, lub papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty ,ugotować budynie w 1 litrze mleka. Do gorącego ugotowanego budyniu,dodać 2 i½ galaretki brzoskwiniowej(suchej w proszku),dobrze wymieszać żeby się rozpuściła. Połowę gorącej masy wylać na biszkopty,na to ułożyć jeszcze jedną warstwę biszkoptów. Na biszkopty, wyłożyć odsączone,pokrojone w kosteczkę brzoskwinie i wylać drugą połowę masy (2 połówki zostawić do dekoracji wierzchu)wstawić na kilka minut do lodówki. Gdy masa się lekko zetnie, udekorować brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową,odstawić do lodówki do zastygnięcia.Smacznego

Tagi:

biszkopt