zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Torcik na zimno pina colada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Banalnie prosty deser, na upały w sam raz. Lekki i orzeźwiający. Smaki idealnie się komponują , Polecam !

Torcik na zimno pina colada

Składniki:

Torcik na zimno pina colada

 

  • paczka biszkoptów okrągłych lub gotowy lat biszkoptowy
  • wiaderka sera mielonego ( 1 kg)
  • 3 galaretki pina colada ( każda na 375 ml wody)
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 2 galaretki malinowe + 700 ml wody
  • 250 gram borówek

 

Sposób przygotowania:

Torcik na zimno pina colada
Najpierw rozpuszczam galaretki, 3 pina colada razem z cytrynową w 400 ml wrzątku. Odstawiam do całkowitego wystudzenia. Galaretki malinowe rozprowadzam w 700 ml gorącej wody i również odstawiam do wystudzenia. Biszkoptami wykładam dno tortownicy ( 28 cm) rozsypuję część borówek. Ser przekładam do odpowiedniego pojemnika i miksuję dolewając całkiem zimne galaretki. Powstałą masę wykładam na poukładane na spodzie tortownicy biszkopty.Na masę wlewam czerwoną galaretkę i wsypuję resztę borówek . Torcik ląduje w lodówce do zastygnięcia.