Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Wytrawne muffiny z oliwkami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Muffiny na słono - w oliwkami, serem feta i czerwoną papryką. Świetnie nadają się na imprezę jako przekąska.

Wytrawne muffiny z oliwkami i fetą

Składniki:

Wytrawne muffiny z oliwkami i fetą

 

Sposób przygotowania:

Wytrawne muffiny z oliwkami i fetą
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Mleko i masło mieszamy z jajkami za pomocą rózgi. Masę jajeczną dodajemy do mąki, doprawiamy pieprzem i ziołami. Mieszamy. Dodajemy pokrojone w połówki oliwki oraz pokrojone w drobną kostkę paprykę i ser feta. Dokładnie mieszamy i nakładamy do foremek na muffiny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 20 minut.