martaaxd

martaaxd

Kuchcik
[Przepisów: 0]

wuzetka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja wersja.Ciemne biszkoptowe ciasto przekładane jasną masą. To mój specjał i znika z blachy w ciągu kilku chwil:) pycha!

wuzetka

Składniki:

wuzetka

 

 

  • proszkiem. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przelać do Wysmarowanej
  • Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 placki.
  • Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku.
  • ucierając. Następnie rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody, ostudzić i dodawać do ucieranej masy.
  • Gdy trochę stężeje przełożyć placki masą. Można zostawić ok 1/3 lub 1/4 masy na udekorowanie wierzchu jak na zdjęciu.
  • Uwaga!Składniki na masę powinny być o tej samej temperaturze,inaczej masa się zważy.Dlatego należy wyjąć je wcześniej z lodówki.
  • W przypadku gdy masa zacznie się ważyć należy ucierać ją "na parze".Będzie rzadsza lecz tylko na początku.Gdy wystygnie to stężeje.

 

Sposób przygotowania:

wuzetka
jest ładne ,smakowite,oraz pychaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLECAM

Tagi:

lodówka