Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wuzetka mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny i nieskomplikowany przepis na wuzetkę mojej mamy

Wuzetka mojej mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wuzetka mojej mamy

 

 

  • Krem
  • ok. 150 gram dżemu (na przekrojone ciasto)
  • 2 kubeczki serka homogenizowanego
  • 25 dkg masła
  • 1 łyżka żelatyny

 

  • 1 opakowanie polewy czekladowej

Sposób przygotowania:

Wuzetka mojej mamy
Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami na gładką masę. Dodać mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia. Ubić białka na sztywną masę. Dodać do poprzedniej za pomocą łyżki i delikatnie wymieszać. Włożyć do piekarnika na 40 minut w temp. 180 st. A następnie wyjąć i wystudzić. Krem Utrzeć masło z cukrem. Do gładkiej masy dodawać po łyżce: serka homogenizowanego, rozpuszczonej żelatyny. Upieczone ciasto przekroić na pół. Posmarować dżemem. Przełożyć kremem, położyć drugą połowę, polać polewą czekoladową. Rozkoszować się smakiem :)
Wuzetka mojej mamy
Ucieramy masło z żółtkami oraz cukrem na jednolitą masę
Wuzetka mojej mamy
Ubić białka i połączyć z ciastem oraz kakaem delikatnie mieszając
Wuzetka mojej mamy
Przygotować krem z masła utartego z cukrem a następnie dodać serek i żelatynę
Wuzetka mojej mamy
Ciasto upiec przekroić na pół dolną połowę posmarować kremem przykryć górną i polać polewą czekoladową